• Goede prestaties en veel gezelligheid tijdens de Pinkster-Cup

Goede prestaties en veel gezelligheid tijdens de Pinkster-Cup

Op zaterdag 14 mei werd in Sporthal de Wielepet in Monster voor het eerst de Pinkster-Cup gehouden.

Een primeur in de overvolle wedstrijdagenda van de acrogym, specifiek in het leven geroepen voor gymnasten die niet (meer) deelnemen aan de landelijke race: instappers, uitvallers, nieuwkomers, geblesseerden....met deze wedstrijd lag er weer een leuke uitdaging om voor te trainen. Een dag vol sportieve gezelligheid en successen: GSL Sporttacrobatiek stond 3 keer op het podium!Voor GSL Sportacrobatiek kwamen 4 teams aan de start op het D- en E-niveau. Alies Schellinghout en Gwyneth Singeling lieten een mooie oefening zien bij de E-damesparen. Jammer dat zij een paar schoonheids- en tijdfoutjes hadden; die tellen altijd erg hard aan, waardoor het bereiken van een podiumplek lastig wordt (23.267pnt). Anne van Dalen en Sophie Augustijn visten bij de E-damesparen helaas achter het net voor deelname aan de halve finales (1e reserve), maar lieten vandaag zien met elkaar zeker een goede oefening neer te kunnen zetten en behaalden een tweede plaats (23.800pnt)in de +categorie. Bij de E-junioren behaalden Femke Tetteroo en Isabel Augustijn een keurige 3e plaats (23.100 pnt). Tenslotte mochten Doortje Dekker en Alexandra Styblo met hun 24.767pnt., een ruime punt meer dan nummer 2, het goud in ontvangst nemen bij de damesparen D+. Helaas was er niet voor alle prijswinnaars een medaille. Door een foutje in de levering zullen er medailles na geleverd moeten worden en teleurstelling was wel af te lezen op de gezichten van deze kanjers…Maar toch, de feeststemming bleef! En voor de foto’s, kun je zo’n plak best even delen….

Een groot compliment voor de organisator van de wedstrijd, die als oudacro-ster (ook bij Groen-Wit) voor het eerst zo’n dag op de rol zette. Iedereen met een heel goed gevoel op deze gezellige en geslaagde wedstrijddag terug.