Goud voor Jozef en Britney en Brons voor Niels en Lianne

Tijdens de laatste ronde van de Landelijke plaatsingswedstrijden hebben de gemengde paren van GSL Sportacrobatiek beide het podium weten te bereiken.

Zaterdagochtend kwamen Niels de Ruiter en Lianne Dingjan tot een derde plaats op B-niveau. Helaas was hun score van 48.550 pnt. niet voldoende voor de limiet voor het NK, die overigens slechts door één van de deelnemende teams werd behaald. Zaterdagmiddag wisten Jozef Bisaku en Britney Bordewijk beslag te leggen op de eerste plaats bij de senioren op A-niveau. Met 3 gedegen oefeningen haalden zij een persoonlijk record-score van 75.820 pnt. Op 26 juni a.s. zullen zij in Ahoy gaan strijden om de nationale titel.
Bij de damesgroepen op B-niveau kwamen Leslie Bordewijk, Rozanne Koning en Mandana Sotodeh op 0.15 pnt. na net niet aan de limiet voor deelname aan het NK. Zó dichtbij en dan te bedenken dat zij een door blessure veroorzaakte korte voorbereidingstijd hebben gehad; trots op hun twee oefeningen mogen zij zeker zijn! Ook de debuterende A-junioren  Jente Rozeboom, Sarah Kersemeijer en Meike Gerritsma kwamen punten tekort voor hun limiet. Gelukkig is daarmee het seizoen nog niet geheel voorbij. Beide teams gaan nog deelnemen aan de Open Kampioenschappen West Nederland op 18 en 19 juni a.s. in Beverwijk. Daar zullen de overige GSL teams op het E, D en C niveau ook aan de start komen.