• Zilver voor Robin Woesthof en Bowien Draaier op NK
  • Zilver voor Robin Woesthof en Bowien Draaier op NK
  • Zilver voor Robin Woesthof en Bowien Draaier op NK

Zilver voor Robin Woesthof en Bowien Draaier op NK

In een afgeladen, broeierige Stilohal in Zwolle streden afgelopen zaterdag de D en E niveaus om het Nederlands Kampioenschap.  Met 6 teams sterk stond GSL Sportacrobatiek bij deze finalisten op de vloer.  Een dag met overwegend goede resultaten voor de teams uit Leiden, met als hoogtepunt een zilveren plak voor het gemengde paar  Woesthof/Draaijer, dat uitkwam bij de D-junioren.

In de ochtend waren de E-teams aan de beurt. Imke van Kuijk en Cheyenne van de Pavert lieten een hele mooie oefening zien en behaalden daarmee een gedeelde 10e plaats. ’s Middags stond het D-niveau op het programma. Isabel Dingjan en Yinte Nijbroek behaalden als damespaar bij de D-junioren met een hele strakke oefening 24.950 pnt. en kwamen daarmee op een 6e plek terecht. Terwijl de temperatuur in de zaal opliep en de hoofden van alle sporters steeds meer tekenen van oververhitting vertoonden, maakten Robin en Bowien zich op voor hun eindstrijd in de landelijke race om de gouden plak. Niet gebruikelijk, maar dit seizoen was er in deze categorie een gedegen tegenstand…alle jonge heren en hun dames, hadden absoluut hun sterke kanten en deden niet veel voor elkaar onder. Robin en Bowien hielden onder deze omstandigheden het hoofd koel en schitterden als nooit tevoren; met slechts één tiende punt verschil met de winnaars, werden zij, toch verrassend, tweede van Nederland!

Van de 3 damesparen op D niveau kwamen Doortje Dekker en Alexandra Styblo als eerste op de vloer. Als eerste reserve geclassificeerd na de halve finales, waren zij in de loop van de week opgeroepen om deel te neme. Doortje en Alexandra namen revanche en wisten met 24.700 pnt een 13e plek te bemachtigen en lieten daarmee zien eigenlijk toch wel op die finale thuis te horen. Jaimy Bordewijk en Noortje Metz, deden het heel goed, tot het moment dat één belangrijk element instortte. Gelukkig konden zij zich heel snel herstellen en hun oefening keurig afmaken, maar de jury is in zo’n geval bikkelhard en trekt terecht punten af…en dan moet jet het doen met een schamele 23.750 en een 17e plek. Demi en Sofie hadden op dat moment hun oefening nog te gaan en waar het bij hen met inturnen misging, wisten zij voor de jury een spetterende oefening neer te zetten en haalden een keurige 8e plek met 25.100 pnt. Coach Sid Tanja was zeer goed te spreken over de resultaten van deze dag: ”Het is al een feest om hier te mogen staan. Als je dan ook nog naar huis kunt gaan met een tevreden gevoel en een podiumplek is dat helemaal fantastisch! “