• Eremetaal  Gymsport Leiden Acro
  • Eremetaal  Gymsport Leiden Acro
  • Eremetaal  Gymsport Leiden Acro

Eremetaal Gymsport Leiden Acro

De acro-teams zijn aan zet om een plek voor het NK te bemachtigen tijdens de landelijke voorrondes en behaalden 9  podiumplekken.

In het weekend van 18 en 19 maart was Sporthal de Wielepet in Monster gedurende twee dagen weer het toneel voor de strijd om de podiumplaatsen bij de districtsfinales voor de E,D,C,B en A niveau’s. Tegelijkertijd was dit de mogelijkheid voor de C-,D-en E-teams zich te plaatsen voor de landelijke halve finales, die in april en mei zullen plaatsvinden in Zwolle. Een momentopname, behorend bij de tak van sport, waarop  alles op alles moet worden gezet  in die ruim 2 minuten op de vloer. Elk foutje is fataal, aangezien de concurrentie binnen de regio nou eenmaal groot is. Van Gymsport Leiden konden 7 van de 12 teams op het C, D en E-niveau stand houden in de race en zij mogen in Zwolle aan de start verschijnen. Daarnaast leverde deze dag drie districtskampioenen op ( Maud/Aline (Ejun), Robin/Tess (Djun) Erik/Kyara(Bsen))en haalden we ook nog eens 7 medailles binnen (zilver voor Isabel/Noortje(Dsen), Doortje/Alexandra (Csen), Imke/Dione/Cheyenne(Djun), Iris/Nienke (Esen), Elke/Pieke/Eefke (Bsen)en Niels/Meike (Bsen) en brons voor Demi/Sophie(Csen)! Al met al best een redelijke score, hoewel de kanttekening moet worden gemaakt dat er ook teams sneuvelden, waarvan wij het niet hadden verwacht. Sterker nog, bij de junioren op D-niveau kon niet één van de deelnemende teams de benodigde limiet behalen en daarmee doorstromen naar de halve finales. Hopelijk hebben andere regio’s wel sterkere teams daarin, anders wordt het een NK met een ontbrekende categorie en dat is altijd jammer. Voor degenen die uitvielen is het seizoen gelukkig nog niet voorbij. Voor de teams op E en D niveau staat er op 22 april a.s. de Oranje-cup op het programma.

Op zondag 19 maart mochten de B-teams voor het eerst op landelijk niveau laten zien wat zij waard zijn bij de eerste Landelijke plaatsingswedstrijden in Zwolle. Gymsport Leiden heeft twee gemengde paren (Erik/Kyara en Niels/Meike) en een dames groep (Pieke/Elke/Eefke) op B-niveau. De gemengde paren behaalden een respectievelijke eerste en tweede plaats, de damesgroep werd negende. Alle teams zullen drie van deze plaatstingswedstrijden meedoen, waarbij het gaat om het behalen van de NK-limiet en een plekje bij de beste 6 teams. Vandaag zat het er nog niet in… Op naar de volgende ronde op 8 april a.s.!