• Annemijn wint fotowedstrijd!
  • Annemijn wint fotowedstrijd!
  • Annemijn wint fotowedstrijd!
  • Annemijn wint fotowedstrijd!
  • Annemijn wint fotowedstrijd!
  • Annemijn wint fotowedstrijd!
  • Annemijn wint fotowedstrijd!

Annemijn wint fotowedstrijd!

Veel belangstelling en enthousiaste reacties van het publiek  bij de feestelijke opening van de nieuwe exposities in de aula van de Arcade.

Schitterende foto’s uit Namibië, achttien impressies van ‘Fotograferen in de praktijk’ en de bekendmaking van de winnaar van de fotowedstrijd ‘Gezond’ waren de trekkers voor het massaal toegestroomde publiek op vrijdag 31 maart. Daarnaast waren de nieuwste ‘Bevroren in de tijd’ foto’s van Rob Beurse te bewonderen. Kortom, er was voldoende te zien. Frans Hoek opende zijn expositie met een praatje over een selectie van 15 prachtige foto’s gemaakt tijdens zijn rondreis in Namibië. De cursisten van ‘Fotograferen in de praktijk’ waren deze middag de exposanten van elk twee van hun foto’s. Het hoogtepunt van de middag was de uitreiking van de trofee voor de winnaar van de fotowedstrijd “Gezond”, voor de leerlingen van groepen 6, 7 en 8 van de basisschool. Spanning onder de aanwezige deelnemers, ouders en leerkrachten, toen Anda Ciere het juryrapport voorlas.  Eenentwintig kinderen hadden foto’s ingezonden en daaruit heeft  de jury de winnende foto geselecteerd: de foto, gemaakt door Annemijn de Vries uit groep 7, verbeeldt een jongen die in het bos een reuzesprong in de lucht maakt, bruisend, blij en vol beweging. Een hele mooie weergave van het thema “Gezond”.

Daarnaast waren er eervolle vermeldingen voor de inzendingen van Maud Heijmans, Leonie Denissen en Marleen Omtzigt, die ook zeer creatief het thema hadden weten uit te beelden. Gezien het enthousiasme onder de deelnemers  is de wedstrijd zeker voor herhaling vatbaar.