• Gymsport Leiden sterk bij plaatsingswedstrijd Acrogym
  • Gymsport Leiden sterk bij plaatsingswedstrijd Acrogym
  • Gymsport Leiden sterk bij plaatsingswedstrijd Acrogym
  • Gymsport Leiden sterk bij plaatsingswedstrijd Acrogym
  • Gymsport Leiden sterk bij plaatsingswedstrijd Acrogym
  • Gymsport Leiden sterk bij plaatsingswedstrijd Acrogym

Gymsport Leiden sterk bij plaatsingswedstrijd Acrogym

Succes voor deelnemers en organisatie: 7 van de 10 teams in de prijzen, allen de limiet voor de distrtictsfinales behaald en een wedstrijd die op rolletjes liep!

Persbericht:
Zaterdag 10 februari vond in sporthal De Does in Leiderdorp de tweede plaatsingswedstrijd Acrogym van het district Zuid-Holland plaats. Gymsport Leiden trad voor de eerste keer op als gastheer van de wedstrijd. 7 van de 10 teams vielen in de prijzen, en alle deelnemers van Gymsport Leiden wisten zich te plaatsen voor de districtsfinale.
Voorzitter Arthur Haasbroek, zelf ook de gehele dag op de been in de zaal, was terecht trots. “Met deze dag hebben wij onze slogan “Samen sterk in Gymsport” meer dan waar weten te maken. De inzet van een enorm team vrijwilligers, een gedegen en goed doordachte voorbereiding en de bijdrage van enkele sponsoren leidden tot een tot in de puntjes verzorgde wedstrijd voor deelnemers, begeleiders, jury en publiek. We hebben ervaren dat we samen heel veel kunnen bereiken. Het is een mooie mijlpaal om, aan de start van ons tweede levensjaar als Stichting Gymsport Leiden, binnen het district een wedstrijd als deze op rolletjes te laten verlopen. Het waren de details, die deze dag compleet maakten: de door Enigma gesponsorde roos voor elke deelnemer en de enorme beamers en fraaie zwarte decorgordijnen van Supersound. Een sfeervolle achtergrond voor prachtige resultaten van de acroërs, waar het uiteindelijk vandaag allemaal om draaide.”

7 teams in de prijzen, alle teams door naar districtsfinale
Van de 10 deelnemende teams van Gymsport Leiden in de C-, D- en E-lijn vielen er 7 in de prijzen.

ü  Goud: Doortje Dekker en Aline Klijberg (damespaar D senioren), Robin Woesthof en Tess van der Hout (gemengd paar C junioren), Femke Tetteroo en Nienke Pranger (damespaar D junioren), Gwyneth Singelingh en Oumaima Benabderrazak (damespaar E jeugd)

ü  Zilver: Lianne Dingjan en Jozien Zegers (damespaar D  jeugd), Rosa Houkes en Indy Dingjan (E jeugd)

ü  Brons: Lisa ende Nooijer en Kayleigh de Ruiter (damespaar D junioren)

Daarnaast wisten alle deelnemende teams van Gymsport Leiden de limiet voor deelname aan de districtsfinales te behalen. Deze vinden plaats op 10 maart a.s. in Monster.

Ook de trainsters van Gymsport Leiden Acrogym kijken tevreden op de dag terug: “Het werd de deelnemers vandaag niet gemakkelijk gemaakt, en de jury was streng. Dat is goed, en het houdt de teams scherp. En des te leuker is het, dat allen de limiet hebben behaald. Op de districtsfinales gaan zij proberen een plek te bemachtigen voor deelname aan de landelijke halve finales.” De teams van Gymsport Leiden in de A- en B-lijn zullen eveneens op 10 maart, tijdens hun eerste plaatsingswedstrijden in Oss, strijden om kwalificatie voor de landelijke finales. Een spannende dag dus, waarvoor de komende weken nog hard getraind wordt!